środa, 28 październik 2020 11:10

Piotr Dziadzio powołany na stanowisko Głównego Geologa Kraju.

Informujemy, że w dniu 20 października br. na stanowisko Głównego Geologa Kraju w Ministerstwie  Klimatu i Środowiska powołany został dr Piotr Dziadzio. Powyższy, pełnił tę funkcję również w Ministerstwie Środowiska do lutego 2020 r.

Jak możemy przeczytać na stronie Ministerstwa:

Piotr Dziadzio jest absolwentem Uniwersytetu Jagiellońskiego Wydziału Biologii i Nauk o Ziemi, gdzie uzyskał tytuł magistra geologii w zakresie stratygraficzno-poszukiwawczym. W Państwowym Instytucie Geologicznym uzyskał tytuł doktora nauk o Ziemi w zakresie geologii. Ukończył Studia podyplomowe z zakresu zarządzania firmą w Wyższej Szkole Biznesu National-Louis Univerisity w Nowym Sączu. Posiada  uprawnienia geologiczne kat. I.

Jest również wieloletnim członkiem Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Naftowego i Gazowniczego. W 2016 został wybrany na sekretarza generalnego tej organizacji, którą to funkcję pełnił do 31 lipca. Od 2004 do dzisiaj pełnił również funkcję redaktora naczelnego czasopisma Wiadomości Naftowe i Gazownicze. Od 2016 roku jest również sekretarzem Polskiego Komitetu Narodowego Światowej Rady Naftowej (Word Petroleum Council).

Czytany 478 razy Ostatnio zmieniany środa, 28 październik 2020 11:11